Afscheid nemen

Natuurlijk gaat afscheid nemen gepaard met het nodige verdriet.
Maar op een afscheid zie ik juist ook heel veel verbinding, troost en liefde.
Misschien voelt het een beetje raar om bij een afscheid een fotograaf te hebben, maar denk eens aan alle moeite en liefde die er in een afscheid wordt gestoken om het zo persoonlijk mogelijk te maken.

Professionals

Meerdere professionals zijn onderdeel van een afscheid, denk aan de bloemist, de uitvaartbegeleider, de spreker(s). Dan is het wellicht toch niet zo heel vreemd om een professionele afscheidsfotograaf in de arm te nemen.
Iemand die zich op de achtergrond beweegt om alle momenten die jullie je nog willen kunnen herinneren van het afscheid vast te leggen, de troostende armen om elkaar heen, de prachtige bloemen maar ook de glimlach na het benoemen van de mooie momenten met elkaar.

Afscheidsfotograaf

De afscheidsfotograaf is niet zomaar een fotograaf, het is iemand die jullie verdriet begrijpt, respecteert en zelf ook wel eens een traantje wegpinkt.
Het is degene bij wie jullie jezelf mogen zijn, in welke vorm jij je verdriet ook beleeft.
De afscheidsfotograaf is degene die je niet opmerkt, waar je je niet ongemakkelijk bij voelt, die weet wanneer ze naar de achtergrond moet verdwijnen of er juist bij moet zijn.
Deze fase in het leven verdient ook een herinnering.