Het ouderlijk huis

Op een super winderige winterdag stond ik in Meeuwen bij een voor mij nog onbekend familie voor de deur.
Natuurlijk stond ik daar niet zomaar, Annet, een collega uit de trouwbranche, had mij benaderd voor een dag in je leven fotoshoot en met een wel heel bijzondere reden. Het huis waar zij met haar broer en zus is geboren en opgegroeid staat te koop en dat is best even slikken. 
De vader des huizes heeft het huis zelf gebouwd met zijn vader, de reden dat het huis de naam L’ongle blue draagt komt doordat er zo vaak op duimen werd geslagen dat deze meer blauwe nagels opleverde dan wenselijk was.
Zoveel mooie herinneringen aan vroeger, zoveel tradities in het heden nu alle kinderen zelf kinderen hebben. Reden genoeg voor hen om daar eens bij stil te staan.

De whiskey club

Toen ik binnenkwam was de kachel onder de overkapping al aan en waren de mannen bezig een heerlijke iberico ham te snijden welke goed bij hun whiskey proeverij van die dag zou passen.De smaken werden opgebouwd en er werden nieuwe feitjes geleerd uit de whiskey bijbel, deze dag stonden er 4 varianten op het kenners menu. Aan de gezichten is wel af te lezen dat het alleen maar genieten is geblazen.

De kleinkinderen

De meiden genieten intussen van een filmpje in het bed van opa en oma, hoe relaxed is dat!
Natuurlijk komen de tantes regelmatig een keer kijken of er nog een chipje over is, of om een gekke bek te trekken.
De jongens zijn buiten aan het voetballen en pikken soms stiekem een stukje ham weg bij de grote mannen.


Intussen in de keuken

Is mam druk met haar befaamde tomatensoep, uiteraard is er genoeg voor iedereen, met knapperbolletjes! Beter wordt het toch niet!
Ook de frietpan gaat aan, want oma’s frietjes zijn de lekkerste!
Iedereen geniet van het samenzijn en Annet en ik rijden even een rondje in het dorp om meer bijzondere plekken vast te leggen. Zo is haar vader molenaar bij de plaatselijke molen en heeft hij zich hard gemaakt voor het behouden van de noodwoning.

Terug in het ouderlijk huis worden er heerlijk veel oude verhalen verteld en krijg ik een kijkje in de geschiedenis van deze familie.
Tijdens de frikandellen, kroketten en knapperbolletjes wordt er veel gelachen en met deze prachtige herinnering in de vorm van mijn foto’s kan er straks met een gerust hart verhuisd worden.