Fotoreis Ijsland

Fotograferen in de woeste natuur!

Wat gaan we doen?

 Tijdens deze fotoreis gaan we 5 dagen lang lekker fotograferen en genieten. Natuurlijk staat het onderdeel landschapsfotografie centraal. We gaan samen met onze gids de mooiste plekjes aan de zuidkust van Ijsland ontdekken.
De watervallen, de ongerepte natuur, de warmwaterbronnen, geisers, zwarte stranden en vogels, wij gaan het zien!
Elke dag is er buiten het beter leren fotograferen,ruimte voor het bespreken van foto’s.
Daarnaast is er natuurlijk ook genoeg tijd voor ontspanning want rust en ruimte voor jezelf horen voor mij ook bij het reizen met een groep.

Waar verblijven we?

De haven van Grindavik

We verblijven in prachtige cabins in de haven van Grindavik, dat op een 20 minuten rijden van het vliegveld van Reykjavik ligt.

Harbour View

De cabins van Harbour View zijn geschikt voor 2 personen maar kunnen tegen meerprijs ook voor jezelf worden geboekt. De cabins hebben een slaapkamer, een comfortabele slaapbank, een kitchenette en een badkamer tot hun beschikking.
Met uitzicht op de haven een fijne uitvalsbasis voor onze reis.

Data workshop 2021

De reis naar Ijsland staat gepland van 8 tm 12 Juni 2022

Praktische informatie

 • Kosten voor de workshop zijn €1295,-
  Het aantal deelnemers is maximaal 7 en minimaal 4.
 • Je kunt de cursus zowel als beginner als gevorderde volgen.
 • De reis is exclusief vlucht naar Reykjavik, deze dien je zelf te regelen, via Transavia is dit mogelijk vanaf € 185,-.
 • Ook maaltijden en drankjes zijn voor eigen rekening, we zullen met de groep overleggen waar en hoe laat we een maaltijd gaan nuttigen.
 • Op het vliegveld wordt je opgehaald door onze chauffeur en gids Ruben, hij brengt ons na deze fantastische reis ook weer terug naar het vliegveld.
 • Ons verblijf ‘Harbour View’ ligt in Grindavik, op ongeveer 20 minuten van Reykjavik.
  De huisjes zijn voorzien van 1 slaapkamer, een goede slaapbank in de woonkamer, een keukentje en badkamer.
  Er is tegen bijbetaling van €175 een mogelijkheid een huisje voor jezelf te boeken. Kijk voor meer info op https://www.harbourview.is
 • Inbegrepen naast een lekker bedje zijn dit weekend, mijzelf als vraag maar raak gast, het vervoer, onze privé gids en entreegelden.

Dagprogramma:

Woensdag 8 juni:
Aankomst na een late vlucht op de luchthaven van Keflavik (Reykjavik) waar onze gids Ruben ons zal opwachten om ons naar onze accommodatie te brengen. Na een kleine boodschap onderweg (voor je ontbijt) en het installeren in de cabins gaan we in het dorp onder genot van een hapje en een drankje nader kennis maken met elkaar.
Donderdag 9 juni:
Na het ontbijt, dat je in je eigen cabin kunt klaarmaken en nuttigen, gaan we vanuit grindavik meteen de ‘Golden Circle’ bezoeken. Hierbij stoppen we bij plekken als Thingvellir, Oxararfoss, Gulfoss en Geysir. Natuurlijk hebben we overal genoeg tijd om prachtige foto’s te maken, vragen te stellen, te oefenen, een wandeling te maken of gewoon te genieten. Aan het einde van de dag gaan we lekker even ontspannen in Reykjadalur, een natuurlijk verwarmd riviertje, om daarna lekker te gaan eten. Na de maaltijd kunnen er foto’s besproken worden.
Vrijdag 10 juni:
De adembenemende zuidkust van Ijsland wacht vandaag op ons. De weg begint ongeveer hetzelfde als gisteren maar na een klein uurtje rijden is onze eerste stop, een prachtig klein kerkje aan de kust met daarbij de kans om zeehonden te zien! De weg gaat verder langs de bekende watervallen Seljalandsfoss en Skogafoss. We kunnen naar het DC wreck lopen en als afsluiter stranden we op het fantastische en woeste Reynesfjara beach waar we als we geluk hebben papegaaiduikers kunnen zien. We beslissen samen waar de voorkeur naar uitgaat vwb de maaltijd en de avond kan wederom besteedt worden aan het bespreken van foto’s of je maakt een lekkere wandeling.
Zaterdag 11 juni:
Op Ijsland zijn 3 zwarte kerkjes te vinden, deze zijn uniek omdat het hout is geschilderd met pek. Één van deze kerkjes bezoeken we vandaag in Buoir. Na het bezoek aan dit kerkje rijden we door naar de kerkberg, die beter bekend staat als Kirkjufell en de prachtige waterval Kirkjuffelsfoss. We nemen de tijd en gaan vandaag op tijd eten. In de avond staat er namelijk een heel fijne verrassing op het programma!
Zondag 12 juni:
Na het ontbijt pakken we onze tassen. Maar we gaan nog niet naar huis! De late vlucht van vanavond stelt ons in de gelegenheid de Krisuvikurberg, Sandvik en Seltun te bezoeken. We sluiten echt af met een bezoek aan hoofdstad Reykjavik, waarna Ruben ons naar de luchthaven brengt om terug te keren naar Amsterdam.

Let op: het programma is onder voorbehoud van wijzigingen ivm onvoorziene omstandigheden, weersomstandigheden ed.

Neem contact met me op

Voor meer informatie en vragen

Contactformulier

Vertel ons hoe we contact met je kunnen opnemen.