Italië workshop

Leren fotograferen en genieten van la dolce vita!

Wat ga je leren

Tijdens deze fotoreis gaan we 4 dagen lang lekker fotograferen en genieten. Allerlei onderdelen zullen aan bod komen. Natuurlijk het onderdeel landschapsfotografie, daar leent de omgeving van het Trasimeno meer zich heel goed voor, in alle seizoenen. Iedereen die wil mag vroeg opstaan en met mij de zonsopgang gaan fotograferen, ik vind dit persoonlijk nog mooier als de zonsondergang, de rust, de wereld ontwaakt langzaam. Maar ook straatfotografie, want het is helemaal niet zo eng om gewoon zomaar rond te dwalen en foto’s te maken van al het moois wat je ziet. Je kunt een leuk project voor jezelf kiezen of meegaan met de flow.Voor de sfeer gaan we, als de avond valt babystapjes zetten in avondfotografie en dit is nog slechts een beschrijving op papier, het gaat eigenlijk vooral ook over de beleving!

Waar verblijven we?

Toscaanse heuvels

Iedere streek heeft zijn eigen schoonheden.
De Toscaanse heuvels zijn bij iedereen geliefd.
In de Villa waar we verblijven zit ook een wijnhuis, dus we zorgen ook voor de inwendige mens.

Torre a Cona

Natuurlijk wil je je ook thuis voelen op de plek waar je verblijft en zo kwam ik op deze fantastische plek midden in de heuvels van Toscane. Het zal ons aan niets ontbreken, we hebben een privékok, een zwembad, een meer dan geweldig uitzicht, een olijfboomgaard en een wijnkelder binnen handbereik.

Data workshop 2020

Helaas heb ik door de opkomst van het Corona Virus moeten besluiten de workshop voor 2020 te annuleren.

Natuurlijk heb ik wel het voornemen de workshop in 2021 weer te geven dus blijf volgen voor meer informatie.

Praktische informatie

 • Kosten voor de workshop zijn €695,-
  Het aantal deelnemers is maximaal 6 en minimaal 6.
 • Je kunt de cursus zowel als beginner als gevorderde volgen.
 • De reis is exclusief vlucht naar Pisa, deze dien je zelf te regelen, via bv Ryanair is dit mogelijk vanaf € 115,-.
 • Ter plekke (maar wellicht samen met een mede-reiziger) kan er een auto gehuurd worden voor de rit van ongeveer 1,5 uur nar ons verblijf, deze kosten zijn voor eigen rekening.
 • Onze villa ligt prachtig in de heuvels van Toscane.
  Het huis heeft kamers waar een ieder een eigen slaapplek zal hebben, al dan niet met gedeelde badkamer.
  Ook is er een zwembad met een spectaculair uitzicht over de heuvels! Kijk voor meer info op www.torreacona.com
 • Inbegerepen naast een lekker bedje zijn dit weekend elke dag een heerlijk ontbijt en 3 keer een avondmaaltijd met water en wijn in de avond. Lunch en tussendoortjes zijn exclusief.

Dagprogramma:

Donderdag:
Aankomst op luchthaven Pisa en vertrek naar onze prachtige accommodatie in de heuvels. Voor de liefhebbers een mooie wandeling om de omgeving te ontdekken of een plons in het zwembad en ’s avonds een lekker diner om elkaar te leren kennen en wat theorie te bespreken die je morgenvroeg meteen kunt toepassen.
Vrijdag:
Vandaag staat het thema landschapsfotografie op het programma!
Vroeg opstaan om zonsopkomst te fotograferen. Daarna ontbijten en ontspannen. In de middag zoeken we een prachtig uitzichtpunt waar je naar hartelust kunt fotograferen. Voor de lieghebbers ook in de vroege avond op pad om de zonsondergang te fotograferen en daarna te dineren.
Zaterdag:
Vandaag gaan we straatfotografie tot een kunst verheffen.We rijden naar mooie plekken om daar zowel de sfeer van Italie als het echte leven te fotograferen. Je leert hoe je mensen kunt fotograferen zonder opdringerig of onbeleeft te zijn, waar je op kunt letten om je fotos nog meer te laten spreken en hoe je nu die mooie steegjes goed op de foto krijgt. In de avond tijd voor een heerlijk diner en goede gesprekken of lekker de rust opzoeken in je eigen hoekje of op je kamer, alles mag.
Zondag:
Na het ontbijt rijden we naar de luchthaven en keren we terug naar huis 🙁
Maar je bent natuurlijk vrij om nog een paar dagen te verlengen, kijk op de website van de villa (ze hebben ook kamers) of zoek in de omgeving iets leuks.

Let op: het programma is onder voorbehoud van wijzigingen ivm onvoorziene omstandigheden, weersomstandigheden ed.

Neem contact met me op

Voor meer informatie en vragen

Inschrijfformulier

Vertel ons je gegevens en waarvoor je je in wilt schrijven.